2019-01-21
部手提电脑无啦啦坏咗,去咗深水埗黄金买过部新嘅,人多到好似行花市咁,冬天都行到流晒汗,本来想去饮杯野,但买杯嘢饮都要廿几三十蚊 ,忽然间醒起,细个食过一间糖水舖,反正差唔多钱,决定行过去食下有个牌几吸睛,写住饮食达人推介,见椰王蛋白炖奶都只系$38 ,忍唔住食一个椰王蛋白炖奶($38)蛋白够滑,炖奶够浓,配合椰汁嘅清香,仲可以拣热食或者冻食,感觉好滋润D24榴梿棉棉冰($45)绝对足料,棉棉冰入口淡淡榴梿味,棉棉冰亦都磨得好碎,真正做到入口即溶。可以拣士多啤梨酱或者朱古力酱,拣咗士多啤梨,酸甜味配上榴梿,原来都可以咁夹配料有四种,包括有红豆,鲜芒果,水晶凉粉同Q果。糯米酿鸡翼($24)准备想走之际,闻到隔离叫咗鸡翼嘅香味,见价钱唔贵, $24有三只,仲酿咗糯米喺里面,忍唔住又叫三只。糯米好软熟,鸡翼有微微的辣味,糯米渗满鸡味,三只实在唔够食呀这间糖水舖,仲有好多传统嘅中式糖水,价钱竟然可以做到十几蚊一碗,市区嘅糖水舖已经好少见中式嘅糖水,韩式嘅棉棉冰,西式嘅心太软,越式嘅芒果河粉,台式嘅芋圆等等等,呢度都一应俱全
椰王蛋白炖奶($38)
D24榴梿棉棉冰($45)
配料有四种,包括有红豆,鲜芒果,水晶凉粉同Q果。
糯米酿鸡翼($24)