2016-05-24 783 浏览
中同gathering(5人成团),大家都住元朗,已经好熟元朗有咩好野食😆,不过我地决定唔试新野,食番中学回忆!以前中学系鸡地,放饭成日去呢间越南餐厅食lunch,但一次dinner 都未食过,难得group齐人就去食啦!系甘loop餐牌,我地最后叫左果日半价的牛油鲭鱼$44,成条上,上菜时一睇,以为佢好油,但食落又唔觉油腻,仲有甜甜地,应该加左honey, 牛油味道好入味,我好怕食鱼怕鱼腥味,但呢条系一d都无。咖哩软壳蟹煲 配左白饭 大家share食,咖哩系唔辣的而有好重咖哩味,所以我(唔食辣)都食到,面头的软壳蟹每人都可以分到一两旧,算系甘😆😆,但个白饭都食完,剩番好多咖哩汁,只好再add 白饭唔好浪费😅朋友点左三文鱼檬卷,一碟都有八件,我唔食三文鱼,只系食左檬纸卷,系一个好fresh的感觉,一定要点鱼露,如果唔系会无乜味。猪肉生菜包呢,就有少少辣既,唔食辣就建议叫走辣😅,生菜包住d猪肉碎一野摆入口,热辣辣,好好味,最后唔够生菜可以免费加😆 我地仲叫左中学午餐必选的猪颈肉饭加士多啤梨朱古力😂

我地仲叫左中学午餐必选的猪颈肉饭加士多啤梨朱古力😂
2016-05-19