2019-07-15 85 浏览
好耐无见班中同,一约敍旧吹水,即刻谂起呢间😆以前读书个时,一约食饭就首选打冷。无他,丰俭由人嘛。而家个人大咗,消费能力高咗啲,都仲系会好怀念呢种感觉!一黎到,女友就即系俾门口嘅大赖尿虾摄咗魂魄。起码叫两只先肯起镬,其他饭脚又无咩兴趣,咁无计喇,唯有同佢一人一只。呢度系我地两个各自食咗个下身先记得要影,可想而知原本有几大只。椒盐有豉味,虾壳炸得香脆。不过大濑尿虾无虾味呢个通病,系永恒定律。沙拉虾球,份量够多,味道就系正常沙拉乜乜嘅味😂无惊喜,但系稳阵。蚝饼出场!不过老实讲,炸浆咁厚嘅蚝饼,真系唔好食又硬,又油,蚝仔都有啲系唔新鲜...椒盐九肚鱼,呢个比较有诚意骨头炸得透,鱼肉唔梅,size岩岩好一啖一旧,秒清!啫啫通菜,有镬气又唔过咸,通菜食落无渣,唔错。叫够$300送嘅卤水拼盘,食落唔差,系唔洗钱呢个价钱黎讲就超值啦埋单位位$200,想当年百元有找...不过物价飞涨,最紧要佢仲屹立不倒,等我地仲可以聚旧,呢个价值系无价。

蚝饼出场!不过老实讲,炸浆咁厚嘅蚝饼,真系唔好食
又硬,又油,蚝仔都有啲系唔新鲜...

椒盐九肚鱼,呢个比较有诚意
骨头炸得透,鱼肉唔梅,size岩岩好一啖一旧,秒清!

啫啫通菜,有镬气又唔过咸,通菜食落无渣,唔错。

2019-07-12
  • 沙拉虾球