2018-04-21 96 浏览
餐厅坐落都算宽敞,职员好热心,有细心介绍推荐菜式。晚市茶芥$16位,前菜系蒜油青瓜,爽脆健康,蒜味刚我好,无喧宾夺主。睇来睇去,我哋两个人最后都系叫咗套餐嚟食,好似最抵$328包四个小菜,饭同粉面就另叫。食台菜又点可以唔叫三杯鸡呢?顾名思义,三杯即系麻油一杯、米酒一杯、酱油一杯。呢度三杯鸡系用个砂锅热住上,咁样好好,因为三杯鸡都比较油腻,热住上,啲油就唔会结。鸡肉肉质不干涩,而且够晒入味。送饭一流。五味鲜鱼感觉似糖醋鱼但再甜d。鱼成条已经炸过,所以咩泥味杂味都无晒,鱼炸得好脆,即使加上咗酱汁都仍然可以食得出佢既脆皮。屏东小炒王材料有啲韭菜花、芹菜、虾干、炸鱼仔、金华火腿,蚬。有一种简单农村嘅感觉,有干货既咸香,青菜既草青、蚬肉既鲜甜,混在一起就是好。蚵仔煎蚝在正中间,沾上左蕃薯粉浆,烟烟un un,加埋外层既蛋皮,正,又一送饭之选!虽然个套餐无包饭粉面,我哋就另外叫咗三碗share,全部台式选择,我钟意担仔面嘅面比较粗,山竹米粉嘅幼细,肉燥饭既惹味,真系各有各好。话时话真系好耐冇去过台湾,食完即刻有个买机票嘅冲动。
蒜蓉青瓜

蚵仔煎
肉燥饭
担仔面
担仔米粉

话时话真系好耐冇去过台湾,食完即刻有个买机票嘅冲动。

2018-04-19