2010-03-08 14 浏览
有朋友系外国番黎, 想试有特式的食物, 于是花了好些时间才搜寻到这间饼店, 钟意佢够特式, 系出面未见过, 于是专诚带朋友去试下午茶, 叹 high tea ! 朋友几钟意店入面既装潢, 墙上挂著国画, 虽然系用西式家私, 但感觉上都 match 最开心见到个蛋糕柜, 一个个梅花/桃花形既蛋糕上面画左好靓既画, 好似一幅幅国画咁, 我朋友见到, 话好想买个送比朋友做手信, 不过带唔到上飞机, 唯有自己食, 哈哈!! 一个set 都系八十蚊左右, 两个人埋单百几蚊碌信用卡都得. 如果同酒店既 tea set 比较, 价钱都唔算贵: 有杯咖啡, 一个蛋糕, 仲有会系只碟上面画花! 系师傅逐个逐个画既!!! 净系计视觉效果都抵! 食物够特别, 简宜系艺术同食物既结合, 唔系好舍得食入肚. 静静地坐左一个下昼, 倾吓食吓好舒服 蛋糕试左 chocolate, passion fruit 同 strawberry. 个人最钟意 chocolate , 够滑够浓味, 钟意酸既一定要试 passion fruit, 感觉都几清新... 有酒店甜品级数. 总括黎讲, 中西合壁, 效果很讨好, 好适

食物够特别, 简宜系艺术同食物既结合, 唔系好舍得食入肚.
静静地坐左一个下昼, 倾吓食吓好舒服

总括黎讲, 中西合壁, 效果很讨好, 好适合介绍比外国番黎既朋友, 因为佢地未必钟意食中式饼食 (好似我朋友唔钟意吃蛋挞). 如果间舖开系中环, 生意一定好好... 听讲大蛋糕最好预早一至两日订, 咁就可以 order 自己钟意既味同画!
蛋糕好靓, 中国画感觉不老土
额外叫多件蛋糕都系 $33, 集碟上面既朱古力画花都可以食埋落肚
2010-03-05
蛋糕好靓, 中国画感觉不老土