2021-04-20 1338 浏览
中大黄店💛好多,唔洗下下上山食𝑈𝑐 𝐶𝑎𝑛或者入敬文食敬𝐶𝑎𝑛嘅。今次带大家去食位于山脚嘅兰苑。 兰苑有分室内同室外。两者𝑀𝑒𝑛𝑢同价位💰都唔同。坐室外会系食平民扒餐,有一杯果茶送,虽然有时落雨☔️或者多蚊🕷会坐得麻麻地舒服,但胜在性价比高,深受同学爱戴💕。 而我今次拣左坐室内,虽然价位较高,但真系都算抵食👍🏻👍🏻。.◇ 谷饲猪斧头扒拌蜜糖红莓汁香脆薯条◇$84一上台就比佢个size吓亲,超大块❣️而薯蓉同沙律菜都真心唔少😚可以喂饱男士冇难度肉质好稔同多汁👍🏻个汁有少少酸又唔太甜我好钟意呢碟💖.◇ 香草蕃茄烩纽西兰羊仔扒红酒汁拌薯蓉◇$88呢个就要推介比羊肉爱好者🐏佢有一种羊肉独有嘅膻味,冇比酱汁盖过但系好食𠮶种,钟意嘅人应该好钟意💛而佢嘅肉质都超稔,唔会过熟,好高质☺️☺️.跟餐会有餐汤🫕、面包🥖、饮品🥤同埋甜品。其实真心几抵,甜品系个迷你泡芙,不过因为赶时间⌛️,就冇影到🙈.推介呢度其实都因为啲姐姐好𝑛𝑖𝑐𝑒好有人情味😊同埋佢仲有个名物系超邪恶西多士,希望第日有机会试埋佢啦~✨.𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍.⭐ 推荐程度: 8.5/10

而我今次拣左坐室内,虽然价位较高,但真系都算抵食👍🏻👍🏻。

◇ 谷饲猪斧头扒拌蜜糖红莓汁香脆薯条◇$84
一上台就比佢个size吓亲,超大块❣️
而薯蓉同沙律菜都真心唔少😚
可以喂饱男士冇难度
肉质好稔同多汁👍🏻
个汁有少少酸又唔太甜
我好钟意呢碟💖
谷饲猪斧头扒拌蜜糖红莓汁香脆薯条

◇ 香草蕃茄烩纽西兰羊仔扒红酒汁拌薯蓉◇$88
呢个就要推介比羊肉爱好者🐏
佢有一种羊肉独有嘅膻味,冇比酱汁盖过
但系好食𠮶种,钟意嘅人应该好钟意💛
而佢嘅肉质都超稔,唔会过熟,好高质☺️☺️

推介呢度其实都因为啲姐姐好𝑛𝑖𝑐𝑒好有人情味😊
同埋佢仲有个名物系超邪恶西多士,希望第日有机会试埋佢啦~✨

𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍☼︎𑁍
⭐ 推荐程度: 8.5/10