餐厅: 傷心酸辣粉 (砵蘭街)
资讯:

2023-01-05 258 浏览
呢个伤心酸辣粉真系我中学嘅回忆 以前仲读紧中学成日食 因为又平又抵食 今次就去完下以前嘅愿望就系叫到成枱都系小食 好彩有二人餐 包2碗面同4个小食 额外仲试左佢地新出嘅小食同鸡翼🫶🏻🫶🏻.🐷精选二人套餐 $146📌一碗伤心酸辣粉走辣系咪好好笑 酸辣粉走辣对的 以前都系咁样食开 因为啲小食系少辣 我摆番落碗粉到摆摆下碗野就会有少少辣味 食唔到辣嘅话 净系食全走辣系ok 但加番少少色水 丁丁咁多辣系可接受的 仲会香好多‼️‼️‼️📌一碗重庆炸酱凉面 +$6呢碗凉面大碟到痴左线 可能够3个细食嘅人食啦😅😅 大碟到差啲食唔晒😂😂😂 超大超大 味道唔错 朋友比我食得辣 所以佢碗粉比我食嘅更辣 但一上叶就都闻到到好香了 而且配料几充足 又有花生又有炸酱 仲有好多芫荽 正以下小食全部系 📌小辣📌A3 蒜泥白肉份量都ok 白肉切到好薄 好中意 索晒啲香喷喷嘅蒜味👍🏻👍🏻🫶🏻📌B5 海蜇脆耳All time favourite 🐷🐷 有爽脆嘅海蜇 仲有爽脆嘅猪耳 成碟野都好好咬😂😂 正📌C3 酸辣土豆丝土豆丝好爽口 煮得几好 味道都唔错 揾番中学嘅回忆😂😂📌D1 黄金花枝丸花枝太炸到个皮有少少脆 里面就太嘅

🐷精选二人套餐 $146

土豆丝好爽口 煮得几好 味道都唔错 揾番中学嘅回忆😂😂

📌D1 黄金花枝丸

花枝太炸到个皮有少少脆 里面就太嘅 几弹口 好正🫶🏻
📌无骨小酥鱼 👅9/10 $28

炸得几酥脆! 里面无骨真系好正 唔洗烦👍🏻✌🏻‼️ 几香鱼味~ 最正系里面啲肉唔会炸到鞋 最惊啲炸嘅肉里面鞋 但佢呢个唔会 同埋可以点佢个酱黎食 酸酸辣辣 几好食✌🏻 点住黎食先有辣味 岩晒啲食得辣同唔食得辣嘅人一齐食👍🏻
📌麻香鸡翼 👅8/10 $32

麻香鸡翼有4只 炸到几脆 好岩我呢啲咁中意食热气野嘅人😂😂 同小酥鱼一样都系有个酱 点酱就会少酸酸辣辣感觉 真系唔错嘅👍🏻👍🏻
📌茶

📌白桃乌龙冷泡茶 👅9/10 $12 (原价$19)🍑
呢个白桃乌龙茶几好饮 平时饮开白桃味嘅通常都系超级甜 尤其是系啲支装嘢饮 白桃味嘅茶 通常都系好似饮完会糖尿病咁 但系呢个蓝泡茶就冇 饮唔出有啲咩甜味 个人黎讲几中意👍🏻
📌四季春冷泡茶 👅8/10 (原价$19)
呢个四季春冷泡茶都系冇咩甜味 几好 不过同白桃乌龙比较起上来 白桃乌龙冷泡茶会比较惊喜
味道👅:8/10
卖相👀:7.5/10