2016-06-27 1162 浏览
相信讲到南山村大家第一时间都系讲品香楼,一家大细食客又有,朋友倾计又有,因为我中学喺附近读书,所以对于品香楼有一个情意结。今日就约咗一班中学同学一齐嚟食饭,味道依然无变。蜜桃沙拉骨系我嘅中学招牌菜,每次食饭都要叫呢一个,虽然我知道好肥,但系呢只蜜桃沙拉骨嘅沙律酱系同出面嘅唔同,食落去有我中学嘅回忆,炸沙拉骨时间火候啱啱好,肉质送花仲有肉汁送出,令人想食完一旧又一旧。肥牛粉丝煲冇乜特别,味道唔够香唔够惹味,好淡蚝仔粥好大窝,但系味道一般,较淡,其他打冷舖头会好味啲招牌菜,热气都要食,最钟意就系炸完之后上面有好多炸蒜头,重口味得黎唔会抢肉质鲜嫩嘅鸡,就算系鸡胸都唔会鞋。明太子炒饭,呢一个都系充满中学回忆嘅炒饭,每次食午饭都会食,依然都系好好味,好够火喉。

今日就约咗一班中学同学一齐嚟食饭,味道依然无变。
蜜桃沙拉骨
肥牛粉丝煲
肥牛粉丝煲冇乜特别,味道唔够香唔够惹味,好淡
蚝仔粥
蚝仔粥好大窝,但系味道一般,较淡,其他打冷舖头会好味啲
风沙鸡
明太子炒饭