2016-04-26
中学时期好中意同fd去呢间食,当然依家小左去,但前几日我个fd发炸排骨瘾,就比佢拉左去食。虽然佢叫排骨面,但其实系炸猪排。一碟大概有8去,有一两去会有骨,而其他全部都系肉。即叫即炸,每一次食都系热辣辣,炸都劲脆,有肉汁,唔会炸得太干。老板好贴心,将炸排骨同面分开,排骨就咁食都已经好好食,但始终系炸野总会有小小厌,所以呢就可能张排骨浸一浸汤尼食,令排骨吸左小小汤之余仲保留左脆既口感,非常正。排骨面排骨面,佢地会既系上海面,偏硬而且有小小黏,面呢我就一般啦唔算话好好食,但唔中意上海面既朋友可以转番米线粗面等等。主要都系食排骨我觉得尼呢道既话我好中意饮佢地既菊花茶,好有妈妈煲既感觉,唔甜,菊花味几重,饮落口好舒服,感觉上对身体好健康菊花茶$6,而排骨面一碗$30,又平又好食