2015-05-19 286 浏览
好耐冇同中学同学见面喇! 食完个饭去到夜晚想揾个地方坐低食甜品加继续吹水, 行过见到甜牙牙有FD话想去试下就入咗去, 其实一路都有听闻甜牙牙D野几抵食夹大份, 咁就岩晒几个人一齐去食啦!!呢间野虽然地方唔算大, 但都整齐同干净, 人流都唔算少... 我谂系呢个时间大家都会去食甜品加倾下计挂~我地TOTAL就叫咗4样野,一个都几特别同少见嘅荔枝流心布丁,香芒吐司盒,士多啤梨PANCAKE同埋芭娜娜提拉米苏窝夫~好似叫咗好多咁添哈哈! 首先黎嘅系荔枝布丁,有D果肉系个布丁旁边围住, 而个布丁上面就好似系荔枝雪芭, 原来系HELLO KITTY样黎架! 好特别, 食落口感都唔错, 而且原来布丁入面仲有荔枝果肉, 几清新, 我就觉得味道唔太算甜, 所以我个男仔朋友觉得好好食, 我谂系因为男仔有D都唔太钟意太甜挂...而第二样黎嘅就系香芒吐司盒, 好大份好靓, 佢卖相真系冇得顶,不过呢份吐司盒唔止得卖相, 食落都好好食... 佢最高个度有旧雪榚同一块橙干, 几得意, 而下面个D就系吐司黎嘅, 本身以为佢要逐块好麻烦咁切, 但拎开发现佢好贴心咁每片吐司都分成3小条, 佢块吐司条真系不得了! 应该系
而第二样黎嘅就系香芒吐司盒, 好大份好靓, 佢卖相真系冇得顶,不过呢份吐司盒唔止得卖相, 食落都好好食... 佢最高个度有旧雪榚同一块橙干, 几得意, 而下面个D就系吐司黎嘅, 本身以为佢要逐块好麻烦咁切, 但拎开发现佢好贴心咁每片吐司都分成3小条, 佢块吐司条真系不得了! 应该系搽咗蜜糖再去焗, 好好食呀! 佢仲要系外脆内软架! 平时D吐司可能系中间个位就会冇咁脆, 但呢度系每块每个位都咁脆! 睇得出都落咗几多心机咁!大家食完都话好食~
跟住就到士多啤梨PANACAKE, 照旧系卖相十分吸引~~又够COLORFUL~ 不过呢个甜品味道比较淡, 冇头先吐司盒咁甜, 所以又系D男士觉得好食D, 不过可以一赞嘅系佢PANCAKE几厚, 但系唔会好实心咁, 几松化架!
最后就系芭娜娜提拉米苏窝夫~其实芭娜娜原来即系香蕉哈哈XD 佢个芭娜娜提拉米苏好特别, 最底有旧冻蕉, 好食! 而窝夫就有D特别, 佢系成旧都系松化同脆卜卜嘅, 好似我呢D钟意食脆口野嘅人就觉得好好食!~ 同埋佢有配糖浆比你食窝夫架~~
大家食完一轮, 都觉得个胃非常满足... 感觉系真系好大份呀, 同埋都真系好食嘅! 唔知仲有冇机会再同佢地黎食甜品呢? 希望下次快D再约到出黎啦~