2004-07-22
服务:闲日晚上8点去食, 好少人, 所以服务唔错, 快手得o黎冇一种催促感。气氛:唔多人, 几清静, 有电视睇, 感觉好似自己两公婆响屋企食饭咁。评语:不嬲都好少两公婆去酒楼晚饭, 因为人少, 可以食o既dishes唔多, 好闷......呢种餐正好o岩我呢种人。饮品:套餐包任饮(生力/可乐/橙汁)。前菜:每位送鲜虾沙律同半只烧乳鸽, 沙律几好味, 但d虾好唔掂, 淡而无味。烧乳鸽虽瘦小, 但烧得好香, 正!汤:菜胆翅或燕窝蟹肉冬蓉羹任选其一, 我地每人选一款, 两个都几好味!主食:每碟都细细地, 例如沙律汁炸虾球, 每次order有四只, o岩晒我呢d又多心又唔食得落太多野o既人。--最正: 椒盐九肚鱼、XO酱甜豆花枝片、沙律汁炸虾球(味道好好, 但汁稍多)--中规中矩: 海蜇头、西兰花鲍鱼菇、紫萝炒牛肉--唔掂: 手撕鸡(好"霉")、黄金海鲜卷(炸得好劲, 但唔觉有海鲜, 得一pad沙律汁)甜品:由于已经好饱, 只叫左两款, 其中芒果布甸好唔掂, 系布甸粉开出o黎而完全冇芒果香味; 紫米露唔错!结论:佢应该间中会转餐单, 由于近屋企, 唔想煮饭时可以再试。
评语:
正好o岩我呢种人。
饮品:套餐包任饮(生力/可乐/橙汁)。
虽瘦小, 但烧得好香, 正!
食得落太多野o既人。
--中规中矩: 海蜇头、西兰花鲍鱼菇、紫萝炒牛肉
芒果香味; 紫米露唔错!
结论:
佢应该间中会转餐单, 由于近屋企, 唔想煮饭时可以再试。