2024-11-23 185 浏览
最近去咗大角咀嘅享Cafe,呢间小店虽然铺仔细细,但装修以木系简约为主,仲有怀旧中式气氛,窗同装潢有旧式玻璃、百子柜同药包装饰,感觉好特别。因为咖啡有特色,我冒住咖啡因爆QUOTA都要试!☕️😆慢煮安格斯牛柳饭 🍚🥩 安格斯牛柳用慢煮方法,肉质结实,配上秘制烧汁,令牛柳更加入味。整体来讲,呢道菜系一个稳阵嘅选择。肥牛鹅肝 🍚🥩🦆 肥牛鹅肝呢个组合几特别。肥牛油脂丰富,配上鹅肝,味道浓郁。鹅肝煎得刚好,唔会太油腻,配埋饭一齐食,口感丰富。开心果拿铁 ☕️🥜 开心果拿铁令人惊喜,入口开心果味,之后就系奶味,口感顺滑。杯边有好多开心果酱同开心果碎,搞几搞先饮,开心果嘅香味浓郁,配埋奶香,层次分明。陈皮美式 ☕️🍊 陈皮美式用青花瓷杯装,好有特色,杯面仲有一串陈皮。整体味道更加平衡,陈皮味并没有想像中强烈及突出,反而溶为一体,两者嘅味令口感更浓郁。当你闻到陈皮嘅清香怀疑紧自己饮紧咩,咖啡嘅苦涩味就出现。享Cafe仲有1小时任饮咖啡优惠,$88任饮多款特色咖啡,真系好抵!我仲想试下普洱美式,不过真系咖啡因超标,下次一定再嚟任饮!🍽️😋