2023-11-23
天气开始凉凉哋,最啱就系打边炉~ ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ咗好耐嘅火锅店终于试咗了😳 入到餐厅简直就好似置身喺宫廷之内😆皇袍格格服…大人小朋友嘅码数都应有尽有,可以换衫打卡嫁✨仲有唔同嘅宫殿添💓1️⃣ 火山排骨锅🌋超级震撼嘅火山排骨,打卡一流🤩 好几旧大大件嘅排骨砌到成座山咁,仲会提供埋铰剪同一次性手套🧤方便拎住剪啲肉出嚟,加上有辣椒、酸菜、芫荽等等嘅配料,酸酸辣辣嘅味道几过瘾,期间限定嚟㗎😉2️⃣ 手切本地牛肉🐮牛肉嘅种类有好多款~ 都要支持下本地野嘅,喺干冰嘅加持下仙气十足😳 肉质鲜嫩得嚟有嚼劲,牛味亦都好重😍 ᴏʀᴅᴇʀ咗细份感觉都唔太少呢😚3️⃣ 饺子一款🥟一份四粒总共四个味😎 包括有:黑松露蟹肉、蟹皇、韭菜猪肉同豚肉龙虾🦞 粒粒都皮薄馅靓😙4️⃣ 伊比利亚橡果猪🐷基因纯度有75%以上嘅尊贵猪猪油花好靓,佢哋嘅来头一啲都唔惹少嫁😏 佢哋因为长期食用大量嘅橡树果实,所以蕴藏住果实嘅香味,熟咗之后同顶级嘅谷饲牛好相似‼️5️⃣ 黄金响铃🔔即炸嘅咸蛋黄响铃超级香♨️一上枱已经闻到好浓烈嘅咸蛋黄味,咬落去极酥脆,真系差啲停唔到口🆘6️⃣ 牛黄喉🐂真系第一次听呢个名,原来系牛心管🙈 口感好爽脆😌7️⃣ 竹蔗茅根🎋好精致嘅中式茶
仲有唔同嘅宫殿添💓
即炸嘅咸蛋黄响铃超级香♨️
黄金响铃
6️⃣ 牛黄喉🐂
牛黄喉
真系第一次听呢个名,原来系牛心管🙈 口感好爽脆😌
7️⃣ 竹蔗茅根🎋
好精致嘅中式茶壶,一ᴊᴀʀ都几大,清甜又解毒,下火ɢᴏᴏᴅ ɢᴏᴏᴅ ɢᴏᴏᴅ 👍🏻
㊙️㊙️㊙️
唔好以为宫廷风满满打卡味浓一定好贵,餐厅做紧ᴘʀᴏᴍᴏᴛɪᴏɴ,唔同时段都做紧ᴅɪsᴄᴏᴜɴᴛ嫁🙊