2020-04-25 82 浏览
因为公事过咗去观塘𠮶边, 午饭时间餐厅都比较多人等位, 唔想等位我哋决定买外卖。同事提议去apm 6楼新开嘅《金记冰室》。因为要隔开枱坐, 无奈地餐厅里面系有位都冇得入座~ 外卖都好快手,等咗五分钟左右。餐厅做紧推广, 每日都有一款抗逆汤水。😋😍是日抗逆老火汤: 雪梨粟米无花果煲猪骨汤,滋阴养颜~! 凡惠顾套餐送一碗。买咗两个餐, 再加两碗汤同饮品, 份量十足 ,好在外卖袋都够扎实稳阵。老火汤好足料,饮落冇味精,清甜滋润!『无骨海南鸡配油饭及老火汤』海南鸡用上鸡髀部分, 鸡肉嫩滑啖啖肉, 鸡皮爽滑~😋 海南鸡饭, 软熟甘香, 渗出淡淡鸡汤香味, 超美味! 😍😋鸡油和甜酱油也很讲究专业,令鸡肉更添滋味!另一款『蒜香榄菜炒四季豆配白饭』午餐, 也很够镬气, 榄菜好香, 配上洋葱, 四季豆和杂菇,配白饭一流!无冰奶茶, 茶味香浓, 因为冇冰可keep 住味道, 一解奶茶瘾,

同事提议去apm 6楼新开嘅《金记冰室》。

因为要隔开枱坐, 无奈地餐厅里面系有位都冇得入座~

外卖都好快手,等咗五分钟左右。

餐厅做紧推广, 每日都有一款抗逆汤水。😋😍

老火汤好足料,饮落冇味精,清甜滋润!

『无骨海南鸡配油饭及老火汤』