2024-05-12
收藏左依间餐厅都一段时间 依家终于同到朋友黎试下。 依间餐厅既位置好方便,就系琼华入面。 依间餐厅点解吸引到我呢 主要系因为佢既设计同食物好有打卡风🤭🤭 本身听个名以为得辣野,但其实唔系, 岩哂我地依啲唔太食得辣既人🫣🫣🦐 荔枝虾球($108) : 依个绝对系必食打卡美食。 虾球以一粒粒好似荔枝咁既外貌挂系树上, 再配合干冰营造出仙气既感觉😍 成件事好ig-able 😍味道方面,虾球口感鲜嫩,表面脆炸, 加上甜酸酱,酸酸甜甜咁好开胃🐷拔丝咕噜肉($148) : 卖相好吸引, 表面以拔丝cover住, 加上咕噜肉, 变左中和左个味道,酸酸甜甜咁几开胃🤤🤤 🥯炸馒头($58) : 超打卡美食之一。炸馒头放于木船上,再加上干冰效果, 有种似诸葛亮草船借箭故事感觉🫣🫣🫣 炸馒头香软松脆, 加埋炼奶口感一流🤤🤤🤤🥣 酒酿丸子($38) : 好香既桂花香, 加上烟韧既糯米丸子, 好滋润味蕾😋🧉 菊花蜜($48) :以类似女儿红咁既酒酲同一个碗仔装,好古代feel 😳😳 本身以为会好甜 但并唔系 菊花味几重 ,份量几多, 润润地唔错🤤