2019-11-13 1810 浏览
日式放题食得多 今次同妈咪去食中式放题 应该啱佢口味啲😙 利宝阁做紧半价 $238位好抵下 其实同场仲见到佢做紧大闸蟹放题 都好多人食😯每人一份既极上佛跳墙 有鲍鱼有响螺好足料👍 汤好清甜 唔会觉得好油腻 难怪只可以一人一碗😙升级左波士顿龙虾天使面 龙虾都几大只好多肉 肉质几弹牙😋 龙虾嘅鲜甜渗入晒天使面度 好吸汤好好味😋任食嘅种类都好多 我哋几乎每样都叫左一小碟咁试吓🤣 蜜汁豚肉叉烧超淋 啱啱烧起热食好香 甜而不腻😋 不过陈醋云耳啲陈醋酸咗啲 唔系好啱口味🤣片皮鸭都系任食嘅 见到姐姐不停咁样片鸭 去流都好快好新鲜😛 鸭皮好脆 带少少油份 加埋青瓜丝同酱汁食 超高水准 不过膜膜唔够热 如果唔系就满分啦😙清酒浸虾同宫保虾仁都唔错 虾好爽口 清酒嘅味道好浓郁但不抢口👍 宫保虾仁辣辣地炒得几有镬气😛玻璃咕噜肉都好出色 果然酒楼系一定要食咕噜肉嘅😋 粉浆好薄 咕噜肉一啲雪藏味都冇 味道调校得相当好😋最后梗系要食甜品呀 可惜杨枝甘露甜咗啲 蛋白杏仁茶就几足料 唔会好稀👍榴梿布丁简直好神奇 好滑嘟嘟 未食过啲咁滑嘅布丁😯 榴梿味道仲好浓郁 简直好似食紧猫山王咁呀😝妈咪整体都几满意 仲话下次可以食大

任食嘅种类都好多 我哋几乎每样都叫左一小碟咁试吓🤣
蜜汁叉烧