2020-01-08 842 浏览
成日无聊就会上下yahoo购物睇下有咩买咁岩见有呢间中式放题既团购上openrice见啲评价又吾错日式放题就食得多但中式真系未试过又吾系贵,团购$218(未计加一)最后订左平日星期二18:30位置不算难揾,位于尖东南洋中心地库落到去可见客人不多我地一行3人,比左张4人台我地张台既位置岩岩好系正2个自助区之间,够方便不过其实所谓自助区一边系for拎酱汁同埋片皮鸭而另一边就有少量食物(不多于10样)基本上都系写纸落单以下顺住图片讲炸鱿鱼so : 硬,正常味道椒盐豆腐 : 豆腐粒偏细,用左硬豆腐,再加上炸浆太厚 咬落去完全分吾到系炸浆定系豆腐凤城煎虾饼 : 正常煎蛋,冇特别干煸四季豆 : 四季豆好食既,味道岩岩好,但啲肉碎就会偏咸小笼包 : 皮略厚,但都可以接受,咬落好够汁够晒juicy。但第2次加单既就肉偏咸,可能两批吾同批次虾饺 : 正常冇特别烧卖 : 都系正正常常,不过不失,但第2次加单既烧卖都系过咸😅豉汁凤爪 : 不够入味,吾够“林”叉烧 : 吾差,半肥瘦,可惜返叮烧腩仔 : 都系好食既,皮都脆,但都可惜叮过黎窝贴大明虾 : 最好食系佢,炸得岩岩好,凤尾虾配上方包底,味道几好,又够脆
成日无聊就会上下yahoo购物睇下有咩买
咁岩见有呢间中式放题既团购
上openrice见啲评价又吾错
日式放题就食得多
但中式真系未试过
又吾系贵,团购$218(未计加一)

最后订左平日星期二18:30
位置不算难揾,位于尖东南洋中心地库
落到去可见客人不多
我地一行3人,比左张4人台我地
张台既位置岩岩好系正2个自助区之间,够方便
不过其实所谓自助区
一边系for拎酱汁同埋片皮鸭
而另一边就有少量食物(不多于10样)
基本上都系写纸落单

以下顺住图片讲

炸鱿鱼so : 硬,正常味道
凤城煎虾饼 : 正常煎蛋,冇特别
干煸四季豆 : 四季豆好食既,味道岩岩好,但啲肉碎就会偏咸
虾饺 : 正常冇特别

豉汁凤爪 : 不够入味,吾够“林”
叉烧 : 吾差,半肥瘦,可惜返叮
烧腩仔 : 都系好食既,皮都脆,但都可惜叮过黎
窝贴大明虾 : 最好食系佢,炸得岩岩好,凤尾虾配上方包底,味道几好,又够脆。但第2次加单就冇咁靓仔了,啲油明显炸黑左,但味道仍可以

鸡丝粉皮 : 正常粉皮,但个汁个人认为偏甜左少少
脆炸鲜奶 : 我一心谂住佢系我中目中甜既炸鲜奶 ,点知一咬落去系咸的,吾紧要,味道还可以,可惜食多两啖……妈啊!太油腻了,粉浆太厚,吸晒油,食吾落,食左大半件放弃🤦🏻‍♀️
片皮鸭 : 大约等到19:10终于出第一转片皮鸭,大家都即刻去挂队,每人会拎到8件左右,有啲片出黎会比较多肉,有啲就正常片皮鸭,毕竟任食片皮鸭吾会比咁靓既你地。个人觉得冇咩特别,但呢个价钱任食黎讲有片皮鸭我讲得吾差

紫米露 : 偏稀身,吾太甜,吾差的
紫米露

花生芝麻蛋散 : 小妹冇咩兴趣冇食到,但男友同男友妈好都话吾好食,食左一旧仔放弃
蛋散

杞子桂花糕 : 味道清甜,只可惜鱼胶粉多左,实左少少
杞子桂花糕

埋单果阵我冇睇到单,吾计团购比左钱果$684,我地叫左一罐汽水$6·8,3个人加埋要再比$7x ,姐系$760左右,3人人均$25x,呢个价钱系尖沙咀食餐饭真系差吾多

但食物质素真系麻麻🤦🏻‍♀️只系胜在放题形式,人少少都可以食多几款野食
2020-01-07
用餐优惠