2020-07-23
今次同朋友去咗中环度饮茶💓,咁岩见到一间新开中式新颖餐厅,睇见佢里面嘅环境都比较宽敞舒服,决定咗就坐喺度慢慢食点心饮番杯茶😂,呢度比较特别台式丸茶手作一齐合作😳,食住点心叹杯台式饮品有几特别㖞🤭.❥ ❥ ❥68荟萃全盒 $108精致木盘载着6款点心,青蛙红豆包~🐸最吸引就系个青蛙造型中式包点,馅料原来用咗好香浓嘅红豆味道见面层包包好松软,细细件一啖食落去唔会饱牛肉烧卖~加咗个牛肉味道饮上喼汁咁比较厚实,唔错👏🏻虾饺~大大只皮薄里面馅靓虾菜系新鲜嘅食材所以口感好弹牙唔会蒸得太过腍🤗咸水角~馅料特别多,表面皮炸过嘅咸水角好松软😋芝麻糕~呢个值得一试,口感超Q弹,芝麻味特别香浓配衬左金箔🤩,高级贵牌😂煎萝卜糕~先出嚟表面特别脆口内里软绵绵嘅口感🙂,配辣椒提升左萝卜嘅味道😝.❥ ❥ ❥浓鸡汤松叶蟹拑灌汤饺 $136/2 真心极力推介👍🏻👍🏻虽然价钱偏高,但系值得一试就系用咗超鸡嘅汤底再配埋个松叶蟹钳沾满灌汤饺里面一啖食落去啖啖肉,皮包得好薄,连埋鸡汤底成碗食晒,喜出望外😋.❥ ❥ ❥话梅叉烧酥 $48呢度职员推介呢款叉烧酥,馅料用咗系带一种酸甜话梅味😳,加咗有少😋许叉烧味道甜得来又唔会抢咗叉烧
68荟萃全盒 $108
精致木盘载着6款点心,
牛肉烧卖~加咗个牛肉味道饮上喼汁咁比较厚实,唔错👏🏻
咸水角~馅料特别多,表面皮炸过嘅咸水角好松软😋
浓鸡汤松叶蟹拑灌汤饺 $136/2
真心极力推介👍🏻👍🏻
话梅叉烧酥 $48
呢度职员推介呢款叉烧酥,馅料用咗系带一种酸甜话梅味😳,加咗有少😋许叉烧味道甜得来又唔会抢咗叉烧嘅味道,另外皮做得好好更加松脆,似系食紧千层酥超级松化🤩
燕窝奶黄煎堆 $90/2
同朋友觉得试吓个奶黄煎堆,卖相好精致用一个匙羹圆圆嘅煎堆,一啖咬落去原来系有劲多奶黄🤭,燕窝如一条条丝,嫩滑可口增加层次感🤩,食一件都已经觉得好饱🙈
虾汤虾滑手打乌冬 $128
呢度最出名就系手打乌冬,极力推介我试吓乌冬,用咗虾嘅汤底同埋虾滑,就咁睇唔似日式乌冬,一闻到就已经好香好香嘅虾味😌,而且第一啖我试咗个汤底系非常浓郁虾滑好弹牙😛,最值得一赞就系用左手打制造嘅乌冬口感好滑ssss😍,份量亦都好多一碗两个人系食唔晒,真心推介值得一试😋
百香果绿茶 $27
朋友就最钟意饮百香果茶另外加$6 芒果寒天蒟蒻球,酸甜百香果味😚
黑糖珍珠咖啡拿铁 $40
呢度黑糖特别甜 珍珠定Q弹🤪,咖啡香浓特别咁钟意浓味咖啡啱晒你饮呢杯☕️
✨由今日至31/7,推出"堂食及外卖自取点心菜式及丸茶手作饮品 68折"超抵饮茶✨