餐厅: 浦東晉家門
资讯:

2017-01-28 140 浏览
之前去完附近玩board game, 行过见到呢间餐厅, 门面同餐厅名都好中式, 一望个menu原来系食pizza意粉, 觉得好有趣, 一直想试吓. 约咗个fd去旺角就谂起呢间浦东, 2个人7点半到, 都差不多满座.menu 主打意粉pizza同小食,有好多choice, 不过就冇乜其他main. 叫咗个烟三文鱼沙律, 千岛汁蜜桃鸡肉pizza, 同珍宝带子墨汁意粉. 个三文鱼沙律个份量比较少 $78 略嫌贵, 不过D菜都新鲜而且都几体贴, D沙律酱系放一边. 个pizza 好正, 新鲜出炉, 个底好脆, D料match 埋好正! 大力推介! 最后个意粉就十分失望, 首先佢话冇墨鱼面, 咁就改要通粉, 点知原来系连墨汁都冇, 上枱系白汁蒜香通粉加2粒5毫子咁"大"粒嘅带子, 冇错, 真系只有2粒. 呢个$108仲要加一. 真系超唔开心. 我几钟意佢嘅布置, 不过我只会推介个pizza. 本来想试个有馅waffle, 不过比起坚尼地城好出名𠮶间还要贵, 所以决定转场先食甜品.

千岛汁蜜桃鸡肉pizza
"珍宝"带子通粉