2022-12-12 96 浏览
早两日喺网站见到间新开嘅餐厅喺油麻地区好有特色, 特色在于系中式嘅菜式餐厅而有酒吧嘅格调元素, 于是乎闷闷哋又未食饭所以要上去探索一下!上到间餐厅第一个感觉就系灯光暗暗哋好有浪漫蒂克嘅气氛, 仲要播住啲浪漫旧歌, 对于我嚟讲都几touching, 肚饿啦要叫嘢食, 拎起个餐牌见到好多嘢都想食, 但系一个人一个肚一个胃总唔可以嗌得太多, 叫咗最香口嘅椒盐鲜鱿同埋蜜桃沙拉明虾筒, 开头仲以为蜜桃沙拉明虾筒系啲虾碌买咗出嚟啲蜜桃陪边, 出到嚟原来系好似鲜奶卷咁样有薄薄嘅脆皮包住, 里边有蜜桃同埋大大只明虾, 哈哈变咗两味𩠌都系好煎炸有啲热气, 本应想叫多杯嘢饮但系钉啲美容师话我有啲糖分高, 所以都系冇叫. 不过够晒火牛啲嘢食好新鲜好好味, 睇返个场地其实可以包场可以系一个团队三四十人都都够晒坐, 原来出面仲有多大大嘅长形露天平台可以出去饮下酒谈天说地, 环境座位都几舒服, 感觉真系几唔错.

2022-12-09