2019-02-26 281 浏览
想食格仔饼同班戟一定去红磡鸡蛋仔,但系想食鸡蛋仔,始终都系会选择妈咪鸡蛋仔。◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇要排队,服务态度麻麻,选择多,价钱越来越贵,出品唔稳定,运气好果阵味道好好,外脆内韧超满足。整体性价比一般。——————————————————————照旧,写重点推介【咸味最爱】◆肉松白芝麻鸡蛋仔◇ HKD29 😍咸香味十足,肉松比例啱啱好,似凤凰卷嘅味道◆黄金鸡蛋仔◇ HKD35 😋半年前$30已经觉得贵,所以净系食左一次。记忆中咸蛋味唔算好重,不过作为咸蛋控,点都要俾个like嘅【甜味推荐】◆抹茶红豆鸡蛋仔◇ HKD34 😍&😐认真,之前$28我会买,依家就...以前食好重绿茶味,又有好多红豆,微苦回甘,烟烟韧韧,真系好中意。不过加价之后买左两次都食唔到红豆,甜味时有时无,失望左啦◆伯爵茶鸡蛋仔◇HKD28 😍 新品,亦即上图,挽回少少分数,今次超水准发挥,真正外脆内软。极浓伯爵茶味,未到手已经闻到香气。食落亦是微苦,两个人分住食就差唔多了。◆紫薯番薯鸡蛋仔◇ HKD30 😋淀粉淀粉全部都系淀粉啊~韧度同饱腹感Top 1,不过外表就唔够脆◆香蕉朱古力鸡蛋仔◇ HK

◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇

——————————————————————
照旧,写重点推介

【咸味最爱】
◆肉松白芝麻鸡蛋仔◇ HKD29 😍
咸香味十足,肉松比例啱啱好,似凤凰卷嘅味道

◆黄金鸡蛋仔◇ HKD35 😋

【甜味推荐】
◆抹茶红豆鸡蛋仔◇ HKD34 😍&😐
伯爵茶鸡蛋仔

◆伯爵茶鸡蛋仔◇HKD28 😍

◆紫薯番薯鸡蛋仔◇ HKD30 😋

◆香蕉朱古力鸡蛋仔◇ HKD32 😋
个个都推介嘅朱古力鸡蛋仔我个人就觉得一般,朱古力砖嘅味道以前整曲奇食到厌左,反而加入香蕉味道更为丰富,口感更软腍,亦冇咁甜腻。

💁🏻‍♀️可能排队嘅人太多,出品太唔稳定,一时足料一时呃秤,不过照佢加价速度,再足料我都食唔起了

💁🏻‍♀️今年推出左好多饮品,不过好似都唔觉有太多人试,唔知好唔好饮

💁🏻‍♀️对我来讲,食妈咪鸡蛋仔系为左过下口瘾,冷淡的一买一卖。而食红磡鸡蛋仔我买嘅唔止系味道,仲有一种香港人的情怀
伯爵茶鸡蛋仔