2023-12-03 63 浏览
厚福街恐龙餐厅
行完街揾间餐厅医肚,见呢间几特别就上左去正正常常有薄饼、沙律、水果茶、炸物,特别地方在于成间餐厅都有恐龙摆设,例如墙上恐龙头、周围都有恐龙玩具、board game等等,同朋友食野玩game都唔错#烤安格斯牛肉藜麦谷物碗
牛肉份量适中、熟度岩岩好容易咬开
有肉香与肉汁,食开沙律朋友都话ok
再配藜麦、新鲜沙律菜+酸甜黑醋汁几开胃#香煎西班牙黑毛猪配西京长通粉黑毛猪味道几浓郁,不过有时畀辣酱汁少少抢左味道,酱汁味好似韩烧果款酱汁,加上煎过嘅半肥瘦黑毛猪,个感觉似食紧韩烧;黑毛猪半肥瘦、好够腍、有一定肉汁,几易咬开,入口充满油香与肉味,中意食猪肉人士可试!

另外嗌左两壶花茶 #贵妃荔枝茉莉茶 #玫瑰乌龙茶,底座一直有蜡烛烘住,全程饭局都有热茶叹,都唔错!餐厅上菜速度都快、样样野都好够热
家庭式客人比较多,因为实在太多玩具,对于爸妈黎讲系一个可以畀自己静一静的地方,由小朋友专注前面嘅玩具!

厚福街恐龙餐厅
行完街揾间餐厅医肚,见呢间几特别就上左去

#烤安格斯牛肉藜麦谷物碗
牛肉份量适中、熟度岩岩好容易咬开
有肉香与肉汁,食开沙律朋友都话ok
再配藜麦、新鲜沙律菜+酸甜黑醋汁几开胃

#香煎西班牙黑毛猪配西京长通粉

餐厅上菜速度都快、样样野都好够热