2022-05-24
因为之前确诊过但又未拎到康复码,所以我都仲系未堂食得,依家都系继续自己煮或者买外卖。今日就约左朋友买外卖上我到食dinner,咁我哋就大杂烩每间舖都买啲嘢食。因为我哋大杂烩,所以就唔逐个逐个点寿司,直接带咗一个寿司拼盘。我哋要左寿司精选B $298,有成30件寿司,仲有几啖海胆仔☺️ 有8件三文鱼,佢啲饭比平时出边嘅寿司细啲啲,但系刺身正常冇话缩小平时我都好钟意食鲷鱼寿司,但通常出面嘅寿司套餐都好少会有鲷鱼。只色好靓,入口都好鲜,肉质都有弹性北寄贝寿司,正常唔会干身。仲有海胆鱿鱼寿司,第一啖就食左个海胆😂 正常无怪味,细细啖过口瘾,而个人本身都好钟意鱿鱼,食落口有种黏稠口感带甜。北海道带子寿司有4件,肥肥鲜甜醋青鱼寿司,我就比较少食。本身望落去个样好似干干地,但食入口反而系湿润,冇谂过入口会滑嫩,佢有少少醋酸味,几特别!吞拿鱼寿司有4件,口感实嫩我觉得呢一盒寿司拼盘几岩我,有成30件寿司,有我必食嘅三文鱼、鲷鱼、带子、鱿鱼,仲有少少嘅海胆😆😆 CP值都算高。
北海道带子寿司有4件,肥肥鲜甜
吞拿鱼寿司有4件,口感实嫩
我觉得呢一盒寿司拼盘几岩我,