2022-10-19 24 浏览
细个大家都一定睇过唐伯虎点秋香,而屯门友极力推介左我呢间「秋香」,今日就去一试究竟。餐厅环境装潢有特色,中西合璧,坐位坐得舒适。餐厅款式多,有散叫有套餐。由于唔想谂既关系,直接选了二人套餐。🌸前菜蒜经过腌制,没有原本的呛辣,反而味道甜甜辣辣,口感爽脆。🌸火灸之物三文鱼,油甘鱼火炙后把油脂逼出,很香口。另外生蚝肥美鲜甜,矶烧鲍鱼酱汁入味,咬落有口感。🌸炸物盛合炸鸡加炸虾加炸芝士波波。三款炸物上枱时热辣辣,炸芝士波波仲有拉丝既嘅效果。而炸鸡咬下去嫩滑juicy,好正~🌸串烧盛合所有串烧都有微微炭火味道,和牛粒及厚切日本黑豚都好Juicy ,肉质软腍,仲有油香嘅味道。烧鸡髀菇,秋葵,菠萝都出色,一啲都唔干身,菠萝烧过后更加鲜甜。🌸蟹膏蟹肉煲仔饭店内主打嘅煲仔饭,经过改良的日式煲仔饭,中日合并,蟹膏同饭焦捞埋一齐食,味道超夹,好食!

餐厅环境装潢有特色,中西合璧,坐位坐得舒适。

🌸前菜
蒜经过腌制,没有原本的呛辣,反而味道甜甜辣辣,口感爽脆。

🌸火灸之物

🌸炸物盛合