2017-02-08 439 浏览
晚饭喺楼上 鼎泰丰食完,同友人谂下去边度食糖水好 。一行到落楼下就见到中村藤吉,又唔使等位, 就入去试下啦 !中村藤吉个名就听咗好耐,有啲人特登要黎朝圣 。但我自己本人就对抹茶冇乜特别喜好, 所以机缘巧合之下, 又唔使等位先嚟咗试下啫 。我哋叫咗三款嘢 , 白玉丸子抹茶牛奶甜汤 (热), 京之精选, 生茶啫喱(抹茶)~京之精选 - 包括有红豆,白玉,栗子, 蛋糕,仲有个雪糕。 白肉叫做几好食, 够烟韧, 同埋有好香糯米味。绿茶雪糕个茶味都几够香浓,蛋糕就一般般。 生茶啫喱(抹茶) - 佢声称系每日由京都新鲜运到, 点都要试试啦。有红豆,白玉,两个抹茶雪糕同啫喱。 啫喱冰冰凉凉少少弹牙 ,感觉 ok啦。 白玉丸子抹茶牛奶甜汤 (热) - 冻冻地食啲热嘅抹茶落去都几舒服嘅~ 总括嚟讲我觉得要成一百蚊食一个抹茶甜品, 唔太识欣赏啰~应该唔会再嚟食甜品~

京之精选
生茶啫喱(抹茶)
白玉丸子抹茶牛奶甜汤 (热)
总括嚟讲我觉得要成一百蚊食一个抹茶甜品, 唔太识欣赏啰~
应该唔会再嚟食甜品~
2016-11-16
$100 (宵夜)