2K
☕️中东轻奢华慢活咖啡店☕️-行过尖沙咀韩国美食区无意中发现到呢间黑金轻奢风装修嘅咖啡店👨🏻‍🍳 原来系专攻中东地区风味嘅咖啡同特饮☕️ 由single origin到充满spices嘅special drinks都有 所以就入去帮衬下😎 -当日barista见我地好犹豫不决 仲好好客咁请我地试咗佢地嘅特色阿拉伯咖啡😂 闻落有少少姜黄肉桂同豆蔻嘅味道 饮落仲有少少辣 好有特色🤪-☕️开心果咖啡中东地区都好钟意用开心果入菜 而今次呢杯咖啡 就系开心果口味咖啡😋 饮落系latte嘅绵滑厚奶口感 加上都几重手嘅开心果糖浆 所以开心果都几出 当然相对上嚟讲亦都会比较甜 下次应该唔会咁贪心 要返少甜🤣-🥤开心果寒天Frappe冰沙朋友话晏昼唔想饮咖啡 所以拣咗呢杯开心果同寒天打成嘅冰沙饮品 呢杯有啲似开心果奶昔 饮落开心果味更加突出🤩-🍰Lotus饼干配开心果芝士蛋糕另外我哋见到甜品区有最后一件铺满咗开心果碎嘅cheese cake 我哋当然唔会错过啦😎 佢嘅质感系绵滑路线 唔会太实净太硬 而饼底用上咗Lotus饼干 加上面头嘅开心果碎 层次十足🥳-🥯罂粟子贝果包南瓜蓉椰菜花Bagel落咗好多poppy
☕️中东轻奢华慢活咖啡店☕️

☕️开心果咖啡

🥤开心果寒天Frappe冰沙
🍰Lotus饼干配开心果芝士蛋糕

🥯罂粟子贝果包南瓜蓉椰菜花
Bagel落咗好多poppy seed 食立落都几香口😛 而中间嘅夹住咗传统中东以南瓜蓉同椰菜花整成类似薯饼嘅物体 食落脆脆地 香料味好突出😘 加上蕃茄 以咖啡店嘅light food嚟讲 用料都好丰富 另外仲可以request店员用用热压机翻热😎

📍Marouf Coffee (尖沙咀)
尖沙咀天文台道8号地下3号舖