2018-02-20 2622 浏览
Happy friday! 忙足一星期! 放工紧要揾个地方避一避世, 呢间位于中环德己立街巷仔入面嘅餐厅神秘感十足, 未去过嘅朋友绝对估唔到呢度竟然"揾到食"餐厅内嘅装修同外表相当配合,以沉色为主调,加上暗灯同枱上嘅烛光,真系有种去咗另一个世界嘅感觉呀呢间餐厅主打墨西哥菜,客人以外国人居多, 正值happy friday 都有唔少外国人喺度边饮酒边倾偈餐牌只有薄薄一张A4纸原本一心黎试慢煮24小时牛肋骨(24hour slow cooked beef rib), 侍应见我哋得两个人就提提我哋, 呢个rib份量比较大,我地叫咗就可能试唔到其他嘢啦, 最后我地决定下次揾多D朋友先试啦。见佢咁老实,我地梗系顺势叫佢介绍番几味啦黎到墨西哥餐厅又点少得 Tacos!  贪心嘅我地,点左Taco Platter ,可以一次过试晒5个口味 (分别有 猪 鸡 牛 虾 鱼) 每一款都配唔同嘅酱汁 & 配菜我就特别钟意猪肉加上菠萝嘅配搭, 野味得黎又清新特别提提你!! 呢道菜,一定要趁热食!! 因为摆耐咗块皮就会比酱汁浸湿,一拎起就烂晒架啦。Scotch Egg 外层金黄酥脆辣辣地, 入面只蛋重系流心架,

餐牌只有薄薄一张A4纸

我就特别钟意猪肉加上菠萝嘅配搭, 野味得黎又清新

Scotch Egg
外层金黄酥脆辣辣地, 入面只蛋重系流心架, 一层脆一层软再加个流心, 好有层次
上碟时已切半。其实如果原个上, 俾我自己切开更惊喜

食到一半, 侍应就埋嚟问下我哋啲嘢啱唔啱食, 走嘅时候又问我地觉得点, 非常亲切
真心食得满足又开心

两个人嚟实在试唔到太款菜, I will be back!!!