2011-07-27
夏日炎炎,星期日最适合约埋朋友出去食tea倾计叹冷气 今次我地拣左位于置地广场ge Le Salon De Thé de Joël Robuchon约3pm左右去到等位,可能时间仲早所以唔算太多人餐厅供应ge下午茶好抵食ga! $315 for 2有4款Finger Sandwich,2款Scone (共4件)5款Finger Cake,糖果及朱古力等当然包括Coffee or Tea x 2啦由于同2位朋友一齐去, High Tea Set for 2系绝对唔够食!另外单点左4件Cake + 1杯Mocha 想食的Earl Grey Tea Cake可能卖晒,今次食唔到单点的Cake统统都好好食! 可惜Coffe Tart好似苦左少少现场所见, ard 4pm开始有长长ge人龙但都疏通得好快! 等位都唔洗over 30mins! 坐到5pm sth先走人,最后埋单$555 only! 值得一提是侍应的服务态度好好唔洗睇都知我地唔系阔太都好好services! 抵赞侍应亦主动帮我地3个女仔影相 (虽然震晒, 好"檬")
约3pm左右去到等位,可能时间仲早所以唔算太多人
餐厅供应ge下午茶好抵食ga! $315 for 2
有4款Finger Sandwich,2款Scone (共4件) 5款Finger Cake,糖果及朱古力等 当然包括Coffee or Tea x 2啦
另外单点左4件Cake + 1杯Mocha
现场所见, ard 4pm开始有长长ge人龙
但都疏通得好快! 等位都唔洗over 30mins!
坐到5pm sth先走人,最后埋单$555 only!
值得一提是侍应的服务态度好好
唔洗睇都知我地唔系阔太都好好services! 抵赞
侍应亦主动帮我地3个女仔影相 (虽然震晒, 好"檬")