2019-09-15 1073 浏览
其实系中环返工每曰最有兴趣谂既就系中午食咩好,可惜有时作为一个上班族,都真系无咩自由。唔系曰曰食饭都可以抖到下气,有时食饭都几赶时间嫁,始终间间都咁多人,分分钟净系等位都等左一半时间,如果撞正果间食物质素差既,食完仲要赶返工,都几心疲力倦。而呢一间就系我赶时间但又想食好d既选择。餐厅身处于IFC, 大家对佢既第一印象一定系觉得贵唔抵食,同埋有排等,不过事实系呢间既性价比十分高。如果你赶时间又budget有限,呢间系我系IFC既唯一推介。首先等候时间一d都唔长,就算有一堆人等,但唔洗等几耐就有得入,加上呢度等位,点都比其他街舖等得舒服多多。 上菜时间都好快,一个钟系绝对够时间,慢慢地食呢个中午饭。今次我拣左呢个黑蒜油拉面,味道唔错嫁,汤底浓郁,材料丰富,唔只有叉烧同糖心蛋,仲有小食可以拣,我就拣左寿司,因为有我爱食既三文鱼同埋帆立贝。埋单约$150左右,食物有质素,环境舒服,系中环上班族衬中午时间叉叉电、抖一抖既选择。

而呢一间就系我赶时间但又想食好d既选择。