2020-01-04 121 浏览
初头见佢只系一个好的骰嘅小茶杯,以为份量唔多但食下食下先发现佢个底原来好深杯入面放满大量三文鱼鱼生粒同双鱼籽,好足料😆鱼生粒好肥美而且好大粒🤩面头个D飞鱼籽同三文鱼籽好爽口同埋佢本身成杯鱼生已经捞左个甜甜地的特制酱汁所以将配料放晒上云吞皮上面一齐食真系好滋味😋上层系鱼生既肥美,下层系脆卜卜嘅云吞皮,口感相当丰富.慢煮叉烧饭系其中一款令我地有惊喜的菜式❤叉烧的肥瘦比例适中,每嚿都有微微嘅肥肉,而且外层色泽光亮经过24小时慢煮的叉烧,每啖咬落去都好稔,而且入晒味鹅肝嘅味道好有「润」味,切开时有微微嘅油脂‘咇’出来值得一赞系个饭虽然系猪油捞饭,但系食落又唔会觉得太肥腻😋👍🏻.和牛面颊肉已经好少食,再同肠粉夹埋一齐食真系第一次起初以为面颊肉系一片片黎到个时先知系有三大嚿,份量十足😚个口感似系煮到好稔既牛腩,每嚿都好软熟,同够哂牛味再配埋个软滑既煎肠粉,成个感觉好新颖.Lemongrass闻落有微微嘅小麦香饮落首先有微微嘅柠檬味,随之而来既系回甘既小麦香,整体感觉好清新🌿连平时唔饮酒嘅我都觉得好易入口,唔错唔错😋.💬整体感觉呢间餐厅好特别,主打手工啤酒之余,又能够兼顾到食物既质素,仲有啲中西混合
双籽三杯风味三文鱼他他配香脆云吞皮
初头见佢只系一个好的骰嘅小茶杯,以为份量唔多
但食下食下先发现佢个底原来好深
杯入面放满大量三文鱼鱼生粒同双鱼籽,好足料😆
鱼生粒好肥美而且好大粒🤩
面头个D飞鱼籽同三文鱼籽好爽口
同埋佢本身成杯鱼生已经捞左个甜甜地的特制酱汁
所以将配料放晒上云吞皮上面一齐食真系好滋味😋
上层系鱼生既肥美,下层系脆卜卜嘅云吞皮,口感相当丰富
24小时慢煮伊比利亚叉烧,酒香狮头鹅肝配温泉蛋,香喷喷猪油捞饭

慢煮叉烧饭系其中一款令我地有惊喜的菜式❤
叉烧的肥瘦比例适中,每嚿都有微微嘅肥肉,而且外层色泽光亮
经过24小时慢煮的叉烧,每啖咬落去都好稔,而且入晒味
鹅肝嘅味道好有「润」味,切开时有微微嘅油脂‘咇’出来
卡邦尼亚式腊味炆和牛面颊肉配煎肠粉

和牛面颊肉已经好少食,再同肠粉夹埋一齐食真系第一次
起初以为面颊肉系一片片
黎到个时先知系有三大嚿,份量十足😚
个口感似系煮到好稔既牛腩,每嚿都好软熟,同够哂牛味
再配埋个软滑既煎肠粉,成个感觉好新颖
Lemongrass闻落有微微嘅小麦香
连平时唔饮酒嘅我都觉得好易入口,唔错唔错😋
💬整体感觉呢间餐厅好特别,主打手工啤酒之余,又能够兼顾到食物既质素,仲有啲中西混合嘅茶式,每款都系好新奇好好食🤣。
同埋虽然呢间店无收加一服务费,但店员嘅服务十分落力,大约每隔几分钟就过黎睇下你张枱有无野要收走,临食完个时又会递上纸巾,非常贴心🥰。