2011-04-12 5 浏览
寻日晚同左朋友去中环, 行行下肚饿, 前排睇到杂志知道好似有间日本揾面店系附近, 就一于去试下.间野系中环镛记酒家斜对面, 杂志讲过话系NEW YORK, 东京好兴既人气拉面店.这间拉面店主调系黑色,系出面等位既时侯可以睇下定食咩先~, 因为间野系自己画纸既~我自己本来想拣佢既元祖拉面, 但系无, 真系受欢迎,. 拉面款式主要分为博多元祖拉面,白秀拉面,黑秀拉面及赤秀拉面四种.最后呢我就点辣的赤秀拉面, 另外加了一只半熟蛋蛋.佢张纸仲可以拣面既软硬度添~赤秀拉面送来时,单睇份量,较我预期嘅少,但系味道先系最重要既~拉面比较似上海面, 幼幼的, 不是平时吃的日本拉面. 汤底很好喝, 忍不住多喝两口. 自助式酙水, 可以免却叫侍应的麻烦.辣油跟汤慢慢沟埋,辣度刚好之余,更令猪骨汤增添返一点色彩, 唔错唔错!!!!

我自己本来想拣佢既元祖拉面, 但系无, 真系受欢迎,.

最后呢我就点辣的赤秀拉面, 另外加了一只半熟蛋蛋.

佢张纸仲可以拣面既软硬度添~

2011-04-11