2023-05-16
上网睇到好多人介绍呢间餐厅讲到好吸引,点知嚟咗之后我同朋友都觉得几失望下🥲 本身冇谂住出post相都hea影,但真心觉得要share下😩本身最期待试LAWRY'S Roasted USDA Prime Beef Consomme Ramen ($148),话晒LAWRY扒房咁出名,但块薄切牛完全唔得,好干仲要冇乜牛味😖 不过牛肉清汤加咗白松露油系几香,都叫做嗅觉有少少享受~Hakata Style Goma Hamachi ($148)食得出油甘鱼唔太新鲜,感觉上系想用胡麻酱盖过鱼味🤔 串烧Salted Chicken Wing ($32) 虽然去咗骨啖啖肉系几爽,但鸡肉完全唔入味。最后Pan-fried Hokkaido Pork in Special Yuzu Shoyu Sauce ($148) 猪肉都颇韧同干,朋友仲话佢喺屋企煎嘅猪扒都会好食过呢度好多,我都几肯定系真。因为食咗咁多样嘢,我哋觉得猪扒嘅配菜薯仔好似最出色😵