2022-10-08
一直好想试佢地嘅蛋饼 但以前晏昼系无得嗌 宜家晏昼都有得嗌喇🥺双色盐酥鸡 ($88)盐酥鸡份量相当多而且都几大粒下(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)上枱嘅时候系岩岩炸起我地仲比佢辣亲😂炸粉唔厚 咬开啲鸡肉仲有啲肉汁 炸嘅时间岩岩好💯调味亦都适中几高质下 双色酱分别系黑松露酱同柚子酱 自己就钟意点柚子酱多啲因为会令个盐酥鸡多左份甜甜地嘅味多左种层次😋脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼 ($85)一上枱见到蛋饼包住满满嘅芋泥超级满足 芋泥唔会系好甜 味道岩岩好 而蛋饼唔系煎到脆口个种 反而系做到有少少烟韧既感觉 食落有少少似麻糬 好适合作为甜品🤤蛋饼上面会有少少咸蛋平衡返芋泥味道 都几推荐(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)招牌牛肉面 ($108)牛肉面有得拣面底 我地就拣左比较挂汤既刀削面🍜个刀削面好滑食落好烟韧 配菜方面仲有啲百叶豆腐口感都几弹牙自己好钟意食 仲有粒糖心蛋大加分(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 牛肉方面系煮到入晒味 腍身但又唔系一夹就散晒个种几好食 汤底会有少少药材味但我就觉得咸左少少 但总体黎讲系好食既~❣️整体黎讲价钱唔算平 佢无lunch set要单点都几贵🥺但都几好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)推荐指数:🌟🌟🌟🌟想睇更多食评 follow 👉🏻
双色盐酥鸡 ($88)
脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼 ($85)
招牌牛肉面 ($108)
推荐指数:🌟🌟🌟🌟
想睇更多食评 follow 👉🏻 @siu4mai_inthehouse