2023-09-15 1685 浏览
喺中环呢一间人气鼎盛嘅石烧牛肉饭<满满食堂>,佢哋除咗有供应石烧牛肉、和牛、仲有铁板餐、拉面、石烧鸡扒、银雪鱼、三文鱼、带子、广岛蚝、连高质素嘅鸭肝都有供应,所以呢道已经成为咗我常常会来嘅食堂啦!!~呢道平日嘅lunch hour会比较多人,所以我都钟意晚上来呢道食饭,会坐得舒服啲。<日本A5牛肩胛肉眼扒石烧套餐 $178 /150g>和牛嘅份量都唔少,油脂感丰富,而且牛嘅脂肪亦分布得相当平均,轻轻一煎已经可以食。煎过嘅牛肉入口仍然相当之嫩滑,牛味香浓。<宫崎和牛汉堡配法国鸭肝石烧套餐 $108+$28>法国鸭肝非常之厚,而且仲好大件,煎起上来有非常多鸭油,而且鸭油嘅香气非常出众,煎香后嘅鸭肝入口非常之肥美好食。宫崎和牛汉堡好大份,煎香后入口充满肉汁,非常惹味好食。值得一提嘅系,记得一定要饮呢道嘅椰子粟米萝卜鸡汤,可以无限添饮,非常足料。套餐配嘅咖哩饭好大碗,仲有好多咖哩,非常好食。呢道除咗汤系可以添饮之外,仲有个迷你沙律吧,可以无限任食沙律蔬菜,仲有泡菜供应,非常抵食。食完主菜、沙律同埋汤之后,记得问侍应攞埋最后套餐送嘅甜品雪糕糯米糍呀

<日本A5牛肩胛肉眼扒石烧套餐 $178 /150g>

煎过嘅牛肉入口仍然相当之嫩滑,牛味香浓。

<宫崎和牛汉堡配法国鸭肝石烧套餐 $108+$28>

宫崎和牛汉堡好大份,煎香后入口充满肉汁,非常惹味好食。

套餐配嘅咖哩饭好大碗,仲有好多咖哩,非常好食。

呢道除咗汤系可以添饮之外,仲有个迷你沙律吧,可以无限任食沙律蔬菜,仲有泡菜供应,非常抵食。食完主菜、沙律同埋汤之后,记得问侍应攞埋最后套餐送嘅甜品雪糕糯米糍呀!

另外值得一赞嘅系,呢道嘅上菜服务非常之好,上菜速度非常之快。以中环来讲,呢道嘅食物质素绝对唔错,牛扒类都算高质素,最重要系佢嘅价钱真系相当实惠,百几蚊一个人嘅消费就可以喺道食到石烧牛扒,绝对抵食。

• 日本A5牛肩胛肉眼扒
  • 法国鸭肝