2022-04-14
Knockbox依间咖啡店本店喺旺角,已经相当有名气,早排喺中环开左分店,身为咖啡控又经常出没于中环嘅我当然要去捧下场!🏃♀️我地中午🕐嚟食lunch, 店内座位唔多,不过排队等候嘅人唔多,等左10分钟左右已经可以安排我地坐吧枱位置。鸡肉牛油果意式包,里面有鸡肉🐓、蕃茄🍅、牛油果蓉🥑,同埋薄搽左一层牛油。意式包烘得外面好脆🥙,里面软绵; 低温慢煮鸡胸肉🐔好嫩滑,鸡肉大件厚身,同牛油果都好夹,整个Panini口感都几丰富。蕃茄香草虾意粉🍝,意粉煮得软硬适中,算爽口弹牙,🥫酱汁味道调配得唔错,意粉均匀吸收左酱汁,酸酸味味好开胃,入面有粒粒蕃茄🍅,洋葱粒煮到好腍好入味,而虾🦐嘅分量就唔算多但都可以接受。Lunch set包一杯黑咖啡☕,可以加钱upgrade至其他咖啡/饮品🥤,我要左一杯flat white (+$12), 可以拣要fruity或nutty嘅咖啡豆,方便客人拣啱自己口味的咖啡,非常贴心。🙋🏽♀️想知更多饮食资讯, Follow Instagram: misslittlebigeater 🙆🏽♀️