2022-01-19
//< Messina >呢间澳洲过江龙既雪糕人气不断~ 小编一个月内都食左两次😝😝每次去都要排队同谂好耐食咩味好😋😋————————————- 3 scoops $90 -一球$60,所以3球抵好多😏😏 小编一共食左5个味,雪糕基本上全部都好滑,又有啲sticky同好足料😝- Christmas Pudding (圣诞期间限定)-呢个系圣诞限定,所以依家就冇~ 呢个系味道系用店家「祖传秘方」,其实系加入糖渍水果的红糖白兰地味意式雪糕~ 容易入口几有圣诞feel😇————————————- Hockey Pockey -呢个蜂蜜脆脆真系好特别好好食,大推😏 雪糕有淡淡蜂蜜味,精粹在于𠮶啲脆脆,里面夹杂着一啲蜂蜜酱,好正🥰————————————- Choc Chip - 呢个比起choc fondant雪糕无咁浓郁但系绝对唔淡!一粒粒朱古力🍫粒好有口感,好食🥰 小编试过一小口另一款,个人觉得呢只好食啲😚————————————- Boysenberry -呢个个base系乳酪雪糕🍦再加上店家自己煮嘅波森莓莓酱~ 个人觉得都好食,但系相对上无咁特别,建议嚟呢度都系食返雪
< Messina >
- 3 scoops $90 -
- Christmas Pudding (圣诞期间限定)-
- Hockey Pockey -
- Choc Chip -
- Boysenberry -
呢个个base系乳酪雪糕🍦再加上店家自己煮嘅波森莓莓酱~ 个人觉得都好食,但系相对上无咁特别,建议嚟呢度都系食返雪糕而唔系乳酪雪糕~
- Passionfruit -
呢个系sorbet所以相对上冇咁滑,冰感重啲😀 由于热情果嘅关系,所以比较酸,热情果味好浓,但系就单调啲,因为得热情果😆
评分:8/10
地址:中环砵典乍街37-43号嘉宝商业大厦地舖
营业时间:12:00-22:00/23:00
#messina #messinahk #messinahongkong #gelatohk #hkgelato #雪糕 #中环 #中环美食 #中环必食 #中环甜品 #中环雪糕 #美食博客 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodporn #hkfoodstagram #🐷🐤甜品 #🐷🐤中环