2022-07-23 118 浏览
位于中环人气小店「三一饺子」近日开左新店👏🏻,进驻九龙旺角区添。为食既我当然要同大家先赌为快。分店位于通菜街,同地铁🚇E出口好近,非常方便。今次新店带嚟新「日式酱油」/「味噌虾汤底」,味道比总店较浓身D添。饺子同总店一样,都有好多选择。我地就试左「蒜芯猪肉汤饺」,蒜芯味道香浓,配埋新鲜猪肉馅料,咬落都几多肉汁添。呢到「三一饺子」,我最钟意佢地既特饺。之前就试左「冰花饺子🥟」,加左辣椒油,味道几开胃。今次就拣左「饺子大阪烧」,表头加左木鱼花、大阪烧酱汁,食落都几惹味。表面面粉浆煎到好脆口,好吸引添!我哋两只酒鬼仲试埋呢款「醉炸鸡翼」。鸡翼炸得外脆内嫩,加埋酒左腌制,食落酒味香浓。呢个口感唔错👍🏻,如果味道有层次就更好!新分店除左有新汤底,仲有其他新饮品登场。例如有餐厅自家制冷萃咖啡,每日限量添呀!我觉得小店野食都唔错。新店坐落于旺角区,价钱亦唔算贵,大家经过都可以嚟试吓~

醉炸鸡翼
饺子大阪烧