2023-12-07
今日系中环嘅 Monteverdi 食晚饭。餐厅嘅环境都几舒适,地方虽然细细不过都有少少意大利风情。门口仲放左好多红酒俾你拣。墙上见到有几个奖状…um…好期待🤩🤩我哋叫咗一份 Burrata & Salad 作为前菜。Burrata 系一种意大利嘅软芝士,内里质地绵滑,外面又少少烟韧、味道香浓。配搭上新鲜嘅沙律菜,清新可口。主菜我哋叫咗一个 Pizza Margherita 同一份 Fettuccine Bolognese。Pizza Margherita 嘅饼底厚薄啱啱好…边位够脆,芝士香浓,蕃茄酱嘅酸甜味道恰到好处。Fettuccine Bolognese 嘅意大利面系自家手造,口感弹牙,肉酱嘅味道浓郁,非常惹味。呢度侍应老板非常亲切,有细心介绍食物俾我地。个Fettuccine Bolognese极力推荐…话个面条自家制特别好味…好彩又无呃我整体嚟讲, Monteverdi 嘅食物同服务都非常满意。食物嘅质素高,味道正宗,服务周到细心。如果你系中环又想食下正宗嘅意大利菜,Monteverdi 系一个不错嘅选择。