餐厅: Kale
资讯:

2020-09-17 982 浏览
又系收藏咗好耐嘅餐厅原本想试wrap 不过睇其他食评话好大件 要2人分 所以食沙律算同时见seared tuna好似好特别 自己又钟意食tuna 就拣咗然后可以拣多款salad 或者饭+1款saladSalad好多选择 不过我唔想咁斋 所以拣咗饭+salad嘅组合Seared tuna + kale brown rice + roasted vegetables ($98)卖相几吸引 尤其啲炙烧吞拿鱼片Roasted vegetables 有南瓜 茄子 车厘茄 秋葵味道一般 🎃南瓜够甜 不过略为硬 可能因为有皮🍅车厘茄多汁 但系冇车厘茄甜味🍆茄子 因为自己原来唔钟意食 所以觉得唔好食...秋葵都系 自己原先唔系特别钟意食 不过唔抗拒 只系秋葵原先食落口感黏黏地 有啲怪🤥Kale brown rice 就十分特别 虽然望落唔似brown rice 因为佢唔系啡色 但系有糙米干身遍硬嘅口感 好味在佢加咗啲切到超碎嘅kale 同落咗葱油之类嘅嘢 搞到个饭好香 又有味 食落似健康版葱油饭😋之后炙烧吞拿鱼都好好食 吞拿鱼少少熟 同时保留新鲜味道 食得出同出面剌身嘅分别 加上佢好薄片 上面落咗大量
又系收藏咗好耐嘅餐厅
然后可以拣多款salad 或者饭+1款salad
Seared  tuna  bento
卖相几吸引 尤其啲炙烧吞拿鱼片
味道一般
🎃南瓜够甜 不过略为硬 可能因为有皮
🍅车厘茄多汁 但系冇车厘茄甜味
🍆茄子 因为自己原来唔钟意食 所以觉得唔好食...
之后炙烧吞拿鱼都好好食 吞拿鱼少少熟 同时保留新鲜味道 食得出同出面剌身嘅分别 加上佢好薄片 上面落咗大量白芝麻同香草 同吞拿鱼几夹味👍🏻食落仲带有麻油味 一啲都唔腥
咬落亦唔韧 冇拣错
味道就一般般 沙律唔太啱我口味 不过肉类唔错 吞拿鱼够特别
舖头入面较细 少座位 不过多数人外卖 而且算宽松 仲几细心 有得洗手 好多野都自助
服务一般 落单尽量满足顾客要求
唯一系遍贵 唔太值 身处中环 唔贵都生存唔到😕