2006-04-18
星期日一行6人到这间酒楼饮茶﹐呢度D点心真系好好味! 图片所见的只是一部份点心﹐当日我地叫0左11个点心。所有点心都颇大碟﹐又好味﹐特别系虾饺烧卖﹐D虾好爽口﹐烧卖好大粒﹐其他酒楼都比唔上。我地仲叫0左个鲍鱼鸡粒石头饭﹐系将D饭炒好后放入一个烧热0左的石头锅内﹐所以个饭食到最尾都可以保持得好热﹐同埋因为热力的关系﹐个锅底仲有一层香脆的饭焦﹐真系好正! 呢个饭好抵食﹐下午两点后特价只系$32.5 !呢度服务就一般喇﹐都系对熟客特别好招呼﹐我地食完点心叫免费糖水叫0左个男部长3次先至肯帮我地咯﹐仲要系好唔愿意果只。我见佢0甘0既态度我于是看看佢心口个名牌﹐知道0下佢叫0羊名。其实我都系偷偷”哨一哨”, 但系都比佢见到。可能惊我会投诉佢﹐佢D态度就即刻180度转变﹐仲笑笑口话如果唔够可以再帮我地添糖水﹐仲主动讲唔好意思﹐话多人吸烟﹐下次安排远离吸烟区0既位比我地﹐真系几好笑.最后埋单每人都只系$42.5, 真系好抵食
最后埋单每人都只系$42.5, 真系好抵食