2020-03-15 173 浏览
早几日咁啱喺中环做嘢,收工约朋友食埋晚饭先返屋企,一直有留意卖炸猪扒出晒名嘅「炊豕店」喺威灵顿街开咗分店,一于就去帮衬下铺头细细,点餐系写纸仔嘅,除咗主打炸猪扒仲有好多款小食,留意返有多饭同少饭嘅option,主食本身份量一啲都唔细,如果唔算大食嘅朋友都可以考虑下叫少饭!下午茶时段去到6点,我地咁啱5:50坐低店员都冇催我地落单真系好好人。呢头点完就上菜喇真系好快,我地两个分别点咗人气推介既葱油猪扒饭同肉燥汁猪扒饭,块猪扒真系手掌咁大,而且有返咁上下厚度,仲好juicy一啲都唔干,真系一啲都唔简单呀!港式葱油,成球雪糕咁多,真系唔惊食到尾得返啲白饭肉燥汁又系另一个感觉,一百分台湾风味小食有酥烤凤尾虾,炸到好脆,唯一挑剔系炸炒厚咗少少,但味道搭够麻辣炸鱼蛋就好有惊喜,啱啱炸起嘅鱼蛋配上麻辣汁好香口! 好少喺街食到嘅味道!跟餐加$5蚊就有热蜂蜜生姜茶,好暖胃!两个人埋单$164蚊捧住肚走,以中环嚟讲呢个价真系超值呀!一定会多多帮衬

港式葱油,成球雪糕咁多,真系唔惊食到尾得返啲白饭

肉燥汁又系另一个感觉,一百分台湾风味

跟餐加$5蚊就有热蜂蜜生姜茶,好暖胃!