2024-11-30
因为Lunch time 落好大雨,所以去咗IFC𠮶度食。但系呢间分店lunch嘅时候系冇得预订,只可以喺Gulu上面攞飞或者去分店度攞实体飞。我喺Gulu上面攞咗飞等大概20分钟到就有位,我见佢哋嘅服务速度都好快,所以等咗唔系太耐就有位,可以喺IFC度行一行。佢哋嘅lunch set系可以拣前菜同埋一杯餐饮。餐饮免费的话就有乌龙茶或冬瓜茶。建议如果唔系太钟意甜嘅朋友的话如果想拣冬瓜茶就拣冻嘅,因为佢嘅甜度系冇得选择,咁等啲冰融嘅时候就冇咁甜😊。古法药膳排骨汤面 $158 3.5/5⭐️佢个汤底真系好重药膳味道,嚟到嘅时候见到好浓郁嘅啡色同埋闻落好香嘅药材味。我个人就觉得比较浓咗少少,但系我朋友话都几好味。啲排骨都算腍,咬几下啲肉就嚟骨,唔会话太晏。KiKi大鸡扒拌面 $158 4/5⭐️👍🏻呢个系佢哋招牌菜之一,果然冇失手。个鸡扒炸得好香脆,而且肉质唔会太干,食落都唔系太热气。佢𠮶炸浆亦调味得不错,有少少椒盐嘅味道,好似喺台湾夜市食到嘅鸡扒。以lunch嚟讲佢哋份量都算大,一个女仔要食晒的话都几饱因为面嘅份量都算多。
古法药膳排骨汤面 $158 3.5/5⭐️
KiKi大鸡扒拌面 $158 4/5⭐️