2022-11-16 281 浏览
之前听闻中环开咗间好好食嘅Tiramisu咖啡店,今次特登慕名而来试一试佢店面不大但环境舒服好文青feel,好舒服Latte第一次饮latte系用小酒杯上,虽然影相好靓,但系个份量就少好多,唔系好抵饮😅latte既奶味都几浓,正常嘢啰!Big beef sandwiches $75牛肉三文治给好有惊喜,佢个酱汁好惹味,系沙律酱大少少辣味,牛肉都好Juice,啱啱新鲜焗出嚟,芝士焗到拉丝嘅效果好正,系个价钱贵咗少少!不过我觉得都对得起个价钱既!系好食既Tiramisu个Tiramisu都几有惊喜,虽然未去到神级,但系𠮶个蛋糕底好绵滑,入口即溶,入面带少少酒香,系食到有几个层次,真系唔错!都系𠮶句价钱贵啲!但系好食嘅!估唔到小店都咁高质素!绝对唔系得个样Tonic佢喱度既Tonic系成支俾你佢自己mix啰,咁你就可以拣钟意咖啡味多啲可以自行调校你自己钟意嘅味道!真系几唔错!佢呢只汤力水呢𠮶个气泡味系再重啲,听闻喱款汤力水好小有,大家经过中环可以嚟试吓!

店面不大但环境舒服好文青feel,好舒服

Latte

Big beef sandwiches $75