2017-09-24
同屋企人慶祝生日,3人來到了浪人日本料理,之前朋友都係系呢度食生日飯,距就話呢度環境幾舒服,而且唔會好吵,食物又好味,所以就決定黎試下。芥末牛油果蟹肉沙律貌相好吸引,唔系傳統一盤沙律撈埋就算,系用牛油果殼裝住牛油果混蟹肉ge沙律,上面有d蟹子增加口感,再系沙律ge旁邊有d墨西哥脆皮比大家盛住d沙律黎一齊食,沙律口感清新,牛油果熟得剛剛好,夠creamy,配合埋脆片食,個感覺好好。極上壽司再黎就係一份極上壽司拼盤,一上黎,已經系一個視覺ge震撼,各款精美ge高級魚生壽司整齊排好,有油柑魚,鰻魚,拖羅,赤身,平目,牡丹蝦等等10款ge刺身壽司,外加餐廳ge同名卷物“浪人卷”,浪人卷系吞拿魚蓉+新鮮海膽和魚子製作成ge卷物壽司,成個拼盤可謂奢華高級,每一款壽司都好似藝術品咁。大蔥吞拿魚腩卷 & 鵝肝鰻魚卷然後仲叫了2個卷物,2款都係比較有特色ge,有別一般ge傳統卷物,大蔥ge味道同吞拿魚腩好夾,鰻魚同鵝肝ge配搭又係我之前未見過ge,都非常好味。牡丹蝦刺身牡丹蝦非常大隻新鮮,而且入口好鮮甜,有獨有ge膠質,好正,食完店員仲會幫我地將個蝦頭拎去炸天婦羅比我地食,等於系一蝦兩食雞皮仙貝最後黎g
所以就決定黎試下。
芥末牛油果蟹肉沙律
極上壽司
大蔥吞拿魚腩卷 & 鵝肝鰻魚卷
牡丹蝦刺身
雞皮仙貝
最後黎ge雞皮仙貝,將雞皮炸得好似旺旺仙貝咁,好香口,好脆,雞油ge香完全系口入面散發,但又唔會好油膩ge感覺。
好豐富ge一餐日本料理,食得非常滿足,真係好唔錯ge餐廳,好適合朋友之間去食,環境舒服。