2024-07-20
又嚟到兰桂坊加州大厦揾食😋呢间日式居酒屋FUMI推出咗周末半自助早午餐放题,唔单止可以任食日式前菜、刺身、卷物同烧物,重点系可以食爆大大只北海道鳕场蟹脚🦀😍‼️钟意食蟹嘅朋友仔一定要bookmark呀😍🌟周末半自助早午餐放题 $588✨北海道原产鳕场蟹脚每只都超巨型同好厚肉😍而且味道都好鲜甜!同朋友都劲食🤣个人认为高质过酒店自助餐好多!✨前菜田园野菜沙律、牛油果蕃茄沙律、芝麻菠菜、日式凉拌海带、蟹籽青瓜沙律、烟熏鸭胸配创味盐汁、日式泡菜、枝豆✨刺身鲜吞拿鱼、喷火湾八爪鱼帆立贝、油甘鱼、马刀贝、三文鱼,选择唔多但整体都几新鲜✨卷物A4宫崎和牛寿喜烧卷加州卷、杂锦辛香刺身太卷、火炙三文鱼牛油果卷✨烧物盐烧宫崎鸡冀、盐烧宫崎豚腩肉、明太子翠玉瓜、鲜冬菇等~特别推介盐烧宫崎豚腩肉!厚切得嚟油脂分布平均,咬落软嫩得嚟有爆油嘅感觉🤤🫶🏻✨吸物味噌汤主菜 (每位客人自选两款)✨北海道吉列十胜豚肉豚肉半肥瘦,食落重油脂感但整体过熟~✨A4和牛铁板烧油脂分布平均,牛油味同肉味都平衡,仲可以自己调教生熟度~✨杂锦天妇罗拼盘炸粉都算薄,味道正正常常冇乜特别🙂↕️✨串炸(生蚝,海虾,豚肉)生蚝几好食😋炸皮酥脆而
🌟周末半自助早午餐放题 $588
✨北海道原产鳕场蟹脚
✨前菜
✨刺身
✨卷物
✨烧物
✨吸物
味噌汤
主菜 (每位客人自选两款)
✨北海道吉列十胜豚肉
豚肉半肥瘦,食落重油脂感但整体过熟~
✨A4和牛铁板烧
油脂分布平均,牛油味同肉味都平衡,仲可以自己调教生熟度~
✨杂锦天妇罗拼盘
炸粉都算薄,味道正正常常冇乜特别🙂↕️
✨串炸(生蚝,海虾,豚肉)
生蚝几好食😋炸皮酥脆而入面creamy冇腥味🤤
‼️每位客人可免费获赠厨师精选甜品盘一客,有黄豆粉蕨饼同Haagen-Dazz雪糕㗎😋✨