2022-09-28
今日同同事一齐试e间bookmark左好耐嘅餐厅,系平日夜晚佢都会有主题,好似任食mussel 、 $99安格斯汉堡之类,晏昼就冇嘅,今次我地就单点左超多热气野食😂经典牛扒薯条 250g $325牛扒叫咗medium,里面仲系鲜粉红但冇血水,整体都有牛肉味。最欣赏系薯条够幼长,脆卜卜口感都好炸鱼薯条 $250炸鱼size相对细左少少,不过鳕鱼柳嘅口感扎实,配他他酱系夹嘅,但系外表略嫌硬左少少炸鸡配烧烤酱 $75炸鸡系一口size,食落相当方便,亦都好香口,烧烤酱带啲smoke同酸味,令人更开胃不知不觉食左好多😂杂菌意大利饭、野生牛肝菌、巴马臣芝士、香草及黑松露油 $185酱汁好creamy,调味都适中,不过一人食会太腻,记得share 食总结:餐厅环境超有气氛,直头系哈利波特礼堂嘅感觉😂食物质素中上,未算话好好食,但唔会话差,价钱都偏贵,大家如果想享受下西方chill嘅气氛都可以一试~地址:中环皇后大道中152号皇后大道中心地舖评分(5⭐️为最高):环境:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️如果喜欢我地嘅餐厅食野情报就follow@我地 hkfoodie_90s_couple
经典牛扒薯条 250g $325
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️
如果喜欢我地嘅餐厅食野情报就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~