由见住佢装修到正式开业都有一段时间,最近想揾cafe拍片,Grain Of Salt马上成为我港岛区的选择,隔左甘耐终于黎啦🤩!睇中佢门面的位置,又grand又靓,好有港岛的感觉!Cafe有两层,第一层系可以进食的餐厅范围,第二层则系营养师既consultation area。食物都系走健康路线,全部都由营养师设计,menu仲有QR code可以比客人睇到nutrition label,好贴心👍🏽。当日好热,一入到里面觉得冷气好凉爽,超舒服😌  ✦ Avocado Toast 🥑菜式好用心 摆盘摆得好靓配料丰富以至颜色都好吸引toast烘得干脆牛油果蓉软熟 ✦ Green, Eggs And No Ham比呢个吓亲第一次食西式食物见到有菜心green得好紧要 🤣hahatoast同样烘得好脆好脆最值得一提的系个萝卜🥕鹰嘴豆酱汁感觉好特别  一开头食唔出系咩  有少少咖喱香草南瓜蓉既感觉香浓入味 好食poached egg对比之下无咩特别如果加多粒就好  ✦ Dirtydefault左系oat milk不得不提呢一杯dirty算系我饮过入面数一数二的一杯第一渐层真系好靓🤩🤩唔似人地𠮶d

✦ Avocado Toast 🥑
菜式好用心 摆盘摆得好靓
配料丰富以至颜色都好吸引
toast烘得干脆
牛油果蓉软熟

✦ Green, Eggs And No Ham
比呢个吓亲第一次食西式食物见到有菜心

唔似人地𠮶d𣊬间mix埋左一齐
影完相之后仲好睇得
第二就系口感一流
𠮶种啡撞奶的味度好突出👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽

整体的体验好好,由未开张装紧修到最后感受完,都维持到同一个舒服,relax的感觉,而且环境同食物质数都好高,港岛区黎讲,绝对值得推荐!💙
Avocado Toast
Green, Eggs And No Ham