2021-03-13 978 浏览
中环必食米芝莲良心店💛 — 吃什么✨#90cp台湾篇 #90cp中环篇➖➖➖➖➖如果喺中环返工嘅你又谂唔到食乜 绝对可以呢一间”吃什么” 试一试😋 已经连续几年获得米芝莲推介嘅佢哋 系有两位台湾宝岛妈妈开嘅 斋睇背景都知你间舖头唔嘢少😏 所以小编都即刻嚟试一试!美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)🔸外省牛肉面 (半筋半肉) $85首先汤底方面都有少少辣 但系就绝对系非常地道嘅牛肉面汤底😛 味道亦都十分浓郁 佢嘅牛肉都真系好淋 系真系唔错🤤 不过小编就真系唔算好食得辣 食到中后段有少少麻嘅感觉 可能真系我太废😂但整体系唔错嘅!🔸盐酥鸡肉饭 $78相比起牛肉面呢个绝对系清淡好多 佢嘅旁边会有啲翠玉瓜 粉丝 同埋枝豆做配菜😎 网上面都见到人哋话佢个粉丝几好食 但系又真系几好食🤣 味道有啲似韩式粉丝 盐酥鸡方面都唔算太油腻 食落亦都唔会好”鞋” 整体都算中上👍🏻✨肉松蛋饼 $35最令有惊喜嘅绝对系呢一个蛋饼🤩 佢嘅蛋饼本身煎得几好 唔会好油腻 加上入边嘅肉松极多 食落口感非常
中环必食米芝莲良心店💛 — 吃什么✨
#90cp台湾篇 #90cp中环篇
➖➖➖➖➖

美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)

🔸外省牛肉面 (半筋半肉) $85

🔸盐酥鸡肉饭 $78

✨肉松蛋饼 $35
最令有惊喜嘅绝对系呢一个蛋饼🤩 佢嘅蛋饼本身煎得几好 唔会好油腻 加上入边嘅肉松极多 食落口感非常丰富好满足🤤👍🏻 呢个一定要试试佢!

🥤抹香珍珠奶绿茶 $35 + 清香抹香绿茶 $10
本身系一个主食就可以加指定饮品 而且只需要$10🤪 所以就加咗一杯抹香绿茶 茶香非常浓郁都不错👍🏻 另外亦都叫多咗杯珍珠奶绿 都系啲普通野啦胜在唔算太甜

💰Total: $253

✅ 食物嘅质素绝对系非常地道 而且喺中环地段来讲价钱都算系咁🤑

💡温馨提示💡午餐时间嚟嘅话就真系早啲到啦😵 大家都知中环多人 一放晏真系多人到痴线 小编系即刻冲出嚟先至可以顺利入座😏

➖➖➖➖➖
📍 吃什么 (中环)
中环云咸街75-77号嘉兆商业大厦地下A号舖
外省牛肉面 (半筋半肉)
盐酥鸡肉饭
肉松蛋饼
外省牛肉面 (半筋半肉)
盐酥鸡肉饭
肉松蛋饼