2021-12-29
这家在中环结志街以鸡肉汉堡为主的小店,鸡肉是脾肉部位,经吉列炸过封住肉汁,鸡肉非常Juicy,配上各式各样嘅酱汁,最受欢迎有蜜糖芥辣、韩式辣酱或松露蛋黄酱,另外生菜丝及靑瓜片,减轻油腻感!汉堡份量很大,非常饱肚感!另外最近主打嘅泡菜牛油果薯格,好有惊喜!饮品是非一般汽水,是自家制低卡气泡水,非常有特色又好饮。🐔🍔 ▪️松露蛋黄酱鸡肉汉堡 $ 76 ▪️蜜糖芥辣鸡肉汉堡 $ 68汉堡非常大份,面包全部用牛油煎香,包嘅质地好松软,炸过鸡腿肉份量真系好似成只去咗骨嘅鸡髀咁,炸到外脆鸡肉超级嫩滑,配上大量嘅生菜丝同埋青瓜,酱汁我哋拣咗两款系最受欢迎嘅松露蛋黄同埋蜜糖芥辣,两款各有特色,配鸡肉都非常搭,赞👍🏻👍🏻🥑🍟▪️泡菜牛油果薯格 $50牛油果同埋薯格都系我哋好钟意食,但系再加埋泡菜呢个组合从来冇试过,这款泡菜完全唔辣带微甜,泡菜汁渗左入薯格度,原来好好食,加埋牛油果好清新,重点系啲薯格完全冇淋到,仍然保持脆口,好食🥤▪️金菊龙珠果气泡水 $36🥤▪️蝶豆花荔枝 $36店舖主打饮品美国低卡路里气泡水,颜色又靓,好似饮紧汽水咁样,但系又低卡路里而且唔甜,每种口味都系带不同材料嘅颜色
▪️蜜糖芥辣鸡肉汉堡 $ 68
🥑🍟▪️泡菜牛油果薯格 $50
🥤▪️金菊龙珠果气泡水 $36
🥤▪️蝶豆花荔枝 $36
店舖主打饮品美国低卡路里气泡水,颜色又靓,好似饮紧汽水咁样,但系又低卡路里而且唔甜,每种口味都系带不同材料嘅颜色同埋清香,外貌好靓好特别,而且仲好解渴,非常好饮,对于好讨厌汽水嘅甜味嘅我,遇到这款饮品非常开心💛