2017-09-01
中环百物腾贵,无人不知,但原来亦有平民良心小店。外卖饭餐只需$38,特餐只需$48,份量超大,性价比真系无得挑剔,味道又唔错,即叫即煮,无论Lunch 定 dinner,绝对值得推荐。店内环境非常舒服,采用开放式厨房。食材新鲜非常健康。蕃茄辣汁手撕鸡意粉(8/10)($62)呢个系佢地最新推出既蕃茄辣汁手撕鸡意粉。即叫即煮意粉用上初榨橄榄油,所以外卖意粉价钱比起饭贵大约十蚊,但堂食价钱就冇分别,推荐堂食一定要食意粉。不论意粉定手撕鸡份量都非常多,性价比非常高。意粉煮得恰到好处,唔会过软又唔会太多水份,蕃茄辣汁既蕃茄味相对唔算太重,但辣汁辣得非常惹味,觉得有啲似口水鸡既感觉,将意粉捞埋蕃茄辣汁,真系好好食!!忌廉菠菜汁鱼柳意粉(7/10)($60)忌廉菠菜汁鱼柳意粉系佢地另一招牌,鱼柳有两大条,四大块,真系极级抵食。将鱼柳煮熟,再淋上非常抢眼嘅忌廉菠菜汁。忌廉菠菜汁食落唔会过咸过甜,食得出系真材实料。初榨橄榄油意粉非常香。芝士菠菜意大利云吞(7.5/10)($78)我非常钟意意大利云吞,街外意大利云吞价钱非常贵,平平地都百几二百蚊,但呢到既意大利云吞只系78蚊 就有差唔多十块,性价比超高
店内环境非常舒服,采用开放式厨房。
食材新鲜非常健康。
蕃茄辣汁手撕鸡意粉(8/10)($62)
忌廉菠菜汁鱼柳意粉(7/10)($60)
芝士菠菜意大利云吞(7.5/10)($78)
我非常钟意意大利云吞,街外意大利云吞价钱非常贵,平平地都百几二百蚊,但呢到既意大利云吞只系78蚊 就有差唔多十块,性价比超高餐厅唔系讲笑。
每一块四四方方嘅意大利云吞都好足料,淋上蕃茄芝士,望落简简单单,但食落绝不简单。
蜂蜜火龙果($25)
即叫即搾,望落非常浓郁,大杯到呢个程度真系非常佩服究竟呢间餐厅点样赚钱!饮落唔会太甜,反而饮落出真系真材实料,满满都系火龙果汁。